Prezentare UPA

Despre noi, echipa UPA Solutions, putem spune că suntem o echipă de oameni entuziaști, disponibili, mereu curioși și dornici să cunoaștem oameni noi. Pentru noi nu există niciodată probleme, ci doar SOLUŢII .

Fiecare zi e o nouă provocare pentru care ne mobilizăm cunoștinţele și expertizele diversificate pentru a reuși de fiecare dată să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și chiar peste ele ! Mai mult, la noi în echipă există loc pentru toată lumea ! Abilitățile fiecăruia definesc pentru noi oamenii și disponibilitatea de a învăța ne modelează în fiecare zi !

Prezentare servicii plasare și mediere
persoane cu dizabilități .

UPA Solutions este o Unitate protejată autorizată ce oferă o gamă largă de servicii printre care furnizarea de servicii de recrutare, formare profesională, servicii de mediere pe piaţa muncii, servicii de PR; well-being pentru angajaţi, reamenajare și optimizare spații de lucru .

De asemenea, in parteneriat cu colaboratori externi a căror competență este dovedită prin succesul proiectelor acestora, livrăm programe complete de formare profesională Soft Skills și tehnice, servicii de publicitate, printing și organizare de evenimente corporate .

Expertiza echipei din cadrul UPA Solutions în domenii diverse permite companiei noastre să asigure servicii de calitate alături de garanţia îndeplinirii obiectivelor asumate împreună cu clientul .

Crearea de locuri de muncă asistate pentru persoane cu dizabilități :

Incepand cu 1 Septembrie 2017, opţiunea de a achiziționa produse si servicii in cuantumul taxei pentru persoane cu dizabilităţi neangajate a fost anulată prin Ordonanta de urgență 68/07.08.2017. Astfel, pe de o parte, persoanele cu dizabilități angajate in unitățile protejate existente, sunt expuse unui risc considerabil de a rămane fără locuri de muncă, iar pe de altă parte, angajatorii cu peste 50 de angajați sunt nevoiți fie sa angajeze persoane cu dizabilități în cuantum de 4% din numarul total de angajati, fie sa platească o taxă echivalentă cu numărul total de persoane cu dizabilități pe care ar trebui sa îl angajeze, înmulțit cu 1450 lei (un salariu minim brut pe economie) și iată, 1900 lei din Ianuarie 2018 .

UPA Solutions este acreditată sa livreze servicii de consiliere si orientare profesională, precum și servicii de mediere profesionala, functionand din 2012 ca unitate protejata autorizata .

Cum se desfasoară activitatea angajatilor, persoane cu dizabilități ?

Posturile pentru care oferim servicii de mediere se referă la sarcini precum: operare calculator, introducere date, sarcini de secretariat, diverse activitati hand made, sarcini de arhivare, atributii in cadrul echipei de recrutare, sarcini de curătenie, implicuire, mentenantă IT, sarcini in echipa de consiliere si orientare profesională, atribuții in realizarea serviciilor de training, traduceri, sarcini in cadrul departamentului de marketing, urmand ca lista sa fie dezvoltată in baza competențelor persoanelor cu care vom lucra .

Pe parcursul primelor luni de la angajare (intre 6 si 24 luni in functie de ritmul de lucru și adaptare al fiecăruia), echipa UPA Solutions asigură transpunerea in termeni accesibili a task-urilor de la angajator, către angajații cu dizabilități, prin implicarea unei echipe dedicate pentru acest aspect .

Beneficiile proiectului sunt :

  • Implicarea activă a marilor angajatori in adapatea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităti .
  • Redefinirea conceptului CSR in interiorul multinaționalelor, proiectul oferindu-le oportunitatea de a participa in mod activ la cresterea sanselor pentru o viată normală a persoanelor cu dizabilităti .
  • Creșterea considerabila a oportunitatilor de angajare pentru persoanele cu dizabilităti .
  • Creșterea veniturilor si imbunatatirea calitătii vietii persoanelor cu dizabilităti .
  • Oportunitatea de a identifica oameni valoroși cu aptitudini potrivite companiilor, profile care in mod tradiţional nu ar fi depașit etapa de selectie .
  • Oportunitatea de a analiza taskurile interne, de suport, dintr-o perspectivă noua și inovatoare .

Competenţele noastre

Recrutare
Training
Creaţie publicitară
Consultanţă

Legea 448/2006 si modificarile din 2017 :

Odata cu intrarea in vigoare a noii Ordonante, echipa UPA Solutions, a identificat oportunitatea de a media echipele de angajati cu dizabilităti, pentru angajatorii care intră sub incidenta platii taxei de solidaritate conform L448/2006. Serviciile oferite de UPA Solutions, au fost dezvoltate in contextul unei piete a muncii unde integrarea și medierea persoanelor cu dizabilităti este un proces anevoios, de cele mai multe ori angajatorul neavand instrumentele și cunoștintele necesare să asigure adaptarea optimă și pe termen lung a locurilor de muncă .

Astfel pachetul integrat de servicii pe care il punem la dispozitie include toate procesele necesare pentru a garanta clientului-angajator, nu doar integrarea numarului de persoane cu dizabilitati prevăzut de legislatie ci și evolutia lor catre pozitii cu responsabilităti și atributii pe care le ocupa in prezent persoanele valide .

Servicii de mediere :

Printre serviciile oferite, enumerăm: procesul de identificare, recrutare si integrare a persoanelor cu dizabilităti, verificarea documentelor specifice și asistarea persoanelor in obtinerea documentelor lipsă, realizarea ofertării, organizarea și programarea pentru procesele de Medicina Muncii, SSM și PSI, prezentarea condițiilor contractuale către angajați, minim o sesiune lunara de terapie ocupationala, implicare a minim doi asistenti sociali in procesul de adaptare, gestiunea zilnica a activitatilor persoanelor cu dizabilități .

Informaţii utile despre noi

 
 

Back to Top

Find us on Facebook