Magia Crăciunului

Crăciunul este ziua în care Însuşi Dumnezeu L-a primit pe pruncul Lui in dar, din mâinile firave ale Mariei. Zăpezi care acoperă pământul cu haina curată şi strălucitoare, lumânări colorate care împrăştie o lumină divină, colinde care coboară cerul pe pământ, mirosul de brad şi parfumul de scorţisoară, mirosul de portocală şi aroma cozonacului proaspăt scos din cuptor. Toate acestea alcătuiesc sărbătoarea minunată a Crăciunului, sărbătoare fără de care am uita să dăm, fără să cerem.

Este cea mai frumoasă sărbătoare a anului, în care oamenii trăiesc şi dăruiesc din suflet.  Este cea mai agitată lună, este luna cadourilor, a petrecerilor şi a bucuriei. Este luna în care porcuşorul guiţă iar în casă miroase a cozonac.

Primii fulgi de zăpada aduc cu ei şi primul gând de Crăciun. Ne cuprinde acea nerăbdare de a împodobi bradul şi de a ne lumina casele, de a dărui  cadouri celor dragi şi de a le colinda sufetele cu gândurile noastre calde şi sincere. De fapt despre asta este vorba, despre acea bucurie interioară care ne cuprinde intreg corpul, simţim că iubim totul şi că Dumnezeu ne iubeşte pe noi.

Suntem electrizaţi de luminiţele oraşului şi de lumina din sufletele celor din jur. Devenim sensibili, drăgăstoşi şi inimoşi. Privim marea agitaţie din oraş şi ne liniştim. Ştim că totul va fi bine şi că Moş Crăciun nu ne-a uitat nici de data aceasta.

Cred că avem cu toţii aceleaşi sentimente puternice din copilărie şi simţim emoţia sosirii lui Moş Crăciun pe care îl aşteptam cu prăjiturele şi cu lăptic, iar el ne lăsa la schimb darul mult dorit, darul magic la care ne-am gândit un an întreg. Bucuria şi entuziasmul cu care ne trezim în dimineaţa magică, nu poate fi egalată cu nimic. Ne uităm pe geam şi deşi poate că nu ninge, ne imaginăm fulgii divini care coboară de acolo de sus, de unde numai noi ştim, pentru a ne aduce cu ei fericirea.

De Crăciun trăiţi cele mai frumoase momente, momente calde si liniştite care vâ vor însoţi pe tot parcusul anului următor. Daruiţi-vă bucuria de a petrecre momente magice alături de cei dragi şi lăsaţi liniştea sa pătrundă în sufletele voastre.

Sărbători fericite!

Andra Dumitrescu, 11 decembrie 2013

Top

Back to Top

Find us on Facebook